// Werkwijze

Rijlessen op maat

voor iedereen !

Fase 1 Voertuigbeheersing

Je start in Fase 1 met voertuigbeheersing. Voor veilig autorijden is een goede basis nodig en die begint met het vlot en veilig bedienen van het voertuig. Hierbij moet je denken aan wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Je leert ook wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe je de verlichting aanzet, en wat alle lichtjes betekenen op de dashboard. De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Op het moment dat het bedienen van het voertuig soepeltjes gaat kun je beter je aandacht verdelen en ben je klaar voor de volgende fase.

Fase 2 Verkeersdeelname

Fase 2: verkeerssituaties en bijzondere manoeuvres
het echte autorijden gaat beginnen

Als de beheersing van het voertuig goed gaat, ga je leren om zelfdstandig de diverse verkeerssituaties aan te kunnen. Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Je zal merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt.

Je moet veel dingen tegelijker tijd kunnen doen zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen… In het begin is dit best lastig en het is onze taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kan. Tevens ga je wat speciale bijzondere verrichtingen leren voordat we een fase verder gaan.

Fase 3 Inzicht en ervaring

Fase 3: verkeersinzicht en ervaring
nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten

In deze fase is de beheersing van het voertuig vloeiend en is de verkeersdeelname goed te noemen. Nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten en gaan we wat moeilijker verkeerssituaties oefenen.

In deze fase kunnen we enkele proefexamens gaan rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.

Het praktijkexamen B

De opleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen bij het CBR. De instructeur heeft vertrouwen in jouw rijgedrag maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent. De examenrit duurt 35 minuten, je rijdt op aanwijzingen
van de examinator. tijdens de rit zal de examinator een totaalbeeld vormen van jouw rijgedrag. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

// 1

1

1